ERFÐATÆKNI OG MANNRÉTTINDI 27. apríl kl. 12-13.30 - GENETIC ENGINEERING AND HUMAN RIGHTS

Opinn fundur, miðvikudaginn 27. apríl kl. 12-13.30 í fyrirlestrarsal Íslenskrar erfðagreiningar, Sturlugötu 8, á vegum Mannréttindastofnunar Háskóla Íslands og Íslenskrar efðagreiningar.

Erindi flytja:
Dr. Benjamin Gregg, prófessor við Texasháskóla, Austin
How human genetic engineering challenges human rights: Issues and answers

Dr. Kári Stefánsson, forstjóri Íslenskrar erfðagreiningar
How human genetics could improve health care

Fundurinn er haldinn með stuðningi Fulbright stofnunarinnar á Íslandi

Open seminar in English, hosted by the Human Rights Institute of the University of Iceland and deCODE Genetics

Wednesday, 27. April at 12:00 – 13:30, at deCODE Genetics, Sturlugata 8

Dr. Benjamin Gregg is a professor at the University of Texas at Austin. He is currently a visiting professor at the University of Linx, Austria. Dr. Gregg, a social and political theorist, is exploring social, moral and legal questions posed by rapid advances in human genetic engineering.

Dr. Kári Stefánsson is the CEO of deCODE Genetics and a professor at the University of Iceland. He has written extensively about human genetics.

The meeting is held with support by the Fulbright Commission in Iceland